Het goede gesprek

 

Het Goede Gesprek en het PersoonsGericht Magazine(PGMagazine) zijn hulpmiddelen om de passie van kwetsbare mensen zichtbaar te maken en het contact en de beleving te ondersteunen. De invalshoek is: ga uit van de positieve ervaringen en belevingen van de betreffende persoon, zoek daar de benodigde informatie bij en maak dat zichtbaar en toegankelijk. Een belangrijk onderdeel daarbij is "het goede gesprek" tussen mantelzorger, client en medewerker van de organisatie.

Medewerkers in de zorg komen vaak voor verrassende informatie te staan: Mw. Peters is altijd dol geweest op witte paarden. Het favoriete nummer van dhr van Geel is "no woman no cry" van Bob Marley. Informatie die ze helpt om de juiste klik in het contact tot stand te laten komen.

Klik hier voor een voorbeeld van het PGMagazine. Onder het magazine kunt u klikken op de "filmknop" . Daarmee komt u in een menu met muziekfilmpjes die bij het magazine horen. Het PGMagazine bestaat uit een combinatie van een gedukte glossy uitgave en een daarmee samenhangende webbased versie met doorlinks naar het betreffende onderwerp. Zie ook de uitzending van Hart van Nederland over het PGMagazine in de Wever, of het artikel in "de draad".

Het PGMagazine is tot stand gekomen in samenwerking tussen Bureau G&D en Zorgcentrum De Wever.

Ook aan de slag met het Goede Gesprek en het PGMagazine in uw organisatie? Neem contact op met Martin Gloudemans: m.gloudemans@gdnet.nl of 0416 651666