+ Helpende Plus Zorg en Welzijn, beroepsopleiding

 

Helpende Plus Zorg en Welzijn

Deze opleiding tot Helpende Plus Zorg en Welzijn is een verkorte opleiding van ruim een jaar voor volwassenen die in de zorg voor ouderen willen gaan werken.

Je kunt met deze opleiding starten als je 23 jaar of ouder bent, een niveau MBO-2 werk- en denkniveau en een van de volgende diploma's hebt:

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
  • diploma mbo niveau 1 (entreeopleiding);
  • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
  • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Daarnaast werk je minimaal 16 uur per week in een erkend leerbedrijf. De werkzaamheden die je doet komen overeen met het niveau en de inhoud van de opleiding.

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het door het ministerie van OCW erkend diploma. 

Heb je al een diploma Helpende en wil je het certificaat Helpende Plus behalen. Dan hebben we een passend leertraject voor je. 

 

 

 

 

Programma

De totale opleiding Helpende Plus Zorg en Welzijn duurt ruim een jaar en bestaat uit drie certificeerbare eenheden in combinatie met algemene vakken en keuzedelen die voor het MBO diploma verplicht zijn. De themabijeenkomsten duren een volledige dag.

  • Individuele basiszorg verlenen (8 themabijeenkomsten)

Het certificaat biedt een afgerond geheel aan kennis en vaardigheden, nodig om ingezet te kunnen worden ter ondersteuning bij persoonlijke zorg en ADL. Na het behalen van het certificaat kan de medewerker aan zorgvragers adequaat basiszorg verlenen. Zij kan eenvoudige, routinematige werkzaamheden uitvoeren in laagcomplexe, stabiele en veelal langdurige situaties. In meer complexe situaties werkt zij in teamverband en assisteert zij collega’s bij het bieden van de persoonlijke zorg bij zorgvragers.

  • Ondersteunen bij wonen en welbevinden (11 themabijeenkomsten)

Het gaat om die werkzaamheden die noodzakelijk zijn om de zorgvrager in de intramurale zorg prettig en verantwoord te kunnen laten wonen en leven. Deze certificeerbare eenheid richt zich met name op het verhogen van het welzijnsaspect bij zorgvragers.

  • Helpende Plus ( 5 themabijeenkomsten)

Met dit certificaat word je bekwaam in een aantal verzorgende vaardigheden die in het werkveld van zorg en welzijn veel gevraagd worden. Ook voor doorstroom naar de Verzorgende IG opleiding biedt dit certificaat meer mogelijkheden.  

 

 

Praktische informatie

In het voorjaar van 2023 start de opleiding,

Voor het volgen van de opleiding heb je een laptop nodig en een goede internetverbinding.

De themadagen worden gegeven op onze locatie in Tilburg, Statenlaan 4. 

Totale kosten voor de gehele opleiding (geen bijkomende kosten):  € 3250,-

Voor meer informatie of een incompanytraject: neem contact op met Sonja Leenders e-mail s.leenders@gdnet.nl, tel 085 0814650

Ik heb interesse
Sonja Leenders

Sonja Leenders
docent /adviseur
s.leenders@gdnet.nl

Moniek Hensing

Moniek Hensing
Coördinator/docent, verpleegkundige
m.hensing@gdnet.nl