Verzorgende IG, verkorte opleiding voor volwassenen

 

Verzorgende IG

   

Deze verkorte BBL-opleiding tot Verzorgende IG is er voor volwassenen ( 21+) met een MBO niveau 3 werk- en denkniveau.  De opleiding duurt 1 jaar en 6 maanden.

Je kunt met de opleiding starten als je :

  • aantoonbaar een MBO-3 werk- en denkniveau hebt. Je maakt voorafgaand aan de inschrijving een talentscan. Ben je jonger dan 23 jaar, dan heb je minimaal een startkwalificatie nodig (MBO 2, HAVO-diploma of hoger).
  • een leerwerkplek  voor minimaal 24 uur per week bij een SBB erkende zorgorganisatie. Daarnaast ben je in staat om minimaal 10 uur per week te besteden aan de opleiding.
  • voldoende begeleiding kunt krijgen van een verzorgende IG of een verpleegkundige en de organisatie waar je werkt praktijkexamens af kan nemen.
  • de gelegenheid krijgt om halverwege de opleiding te wisselen van leerwerkplaats om met diverse doelgroepen te kunnen leren werken.

Wij starten in  mei  en september 2024 weer met de opleiding.

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het landelijke, door het ministerie van OCW erkende, MBO diploma Verzorgende IG.

Wil jij graag werken in de zorg als Verzorgende maar zijn vakken als Nederlands en rekenen een drempel om te beginnen? Volg dan de beroepsgerichte route bij ons. Na het behalen van de examens ontvang je alle beroepsinhoudelijke certificaten van de opleiding Verzorgende IG. Dit maakt je inzetbaar op niveau 3.

 

Ik heb interesse!

 

 

Programma

Onze opleiding is ingericht op basis van het actuele, landelijk vastgestelde kwalificatiedossier voor MBO verzorgende IG. De opleiding bestaat uit vijf modulen en twee keuzemodulen. Tijdens de opleiding volg je 37 lesdagen en word je begeleid door een mentor.

  • Module A: Interventies en communicatie

  • Module B: Verpleegtechnische handelingen

  • Module C: Methodisch werken

  • Module D: Samenwerken en coördinatie van zorg

  • Module E: Kwaliteitszorg, deskundigheid

  • Keuzemodule: NAH

  • Keuzemodule: Wijkgericht werken
     

Daarnaast doe je examen in de algemene vakken Nederlands, rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor loopbaan en burgerschap.

Tijdens de opleiding werk je met een digitaal portfolio. Met dit portfolio toon je aan wat je hebt gedaan, hoe je dit hebt gedaan en welke ontwikkeling je hebt doorgemaakt.

 

Duur van de opleiding:

De opleiding telt in totaal 37 lesdagen en duurt 1 jaar en 6 maanden. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de studiebelasting voor de lesdagen, zelfstudie en het werken aan opdrachten ongeveer 10 uur per week kost. 

Uitvoering:

Wij starten op 14 mei en 10 september 2024.

De lessen worden gegeven in onze locatie Statenlaan 4 in Tilburg.

Kosten:

De kosten voor de opleiding bedragen € 5.750,-  Dit is een all-in prijs, geen BTW. Je werkgever betaalt de opleiding. Werkgevers kunnen subsidie aanvragen voor deze opleiding.

Voor meer informatie over de opleiding kunt u terecht bij Moniek Hensing, coördinator crebo-opleidingen, telefoon 06 - 17420087.  U kunt ook mailen: m.hensing@gdnet.nl.

 

Ik heb interesse!

 

Moniek Hensing

Moniek Hensing
Coördinator/docent, verpleegkundige
m.hensing@gdnet.nl

Sonja Leenders

Sonja Leenders
Docent /adviseur
s.leenders@gdnet.nl

Anjo Kommeren

Anjo Kommeren
Trainer/adviseur, verpleegkundige
a.kommeren@gdnet.nl

Daniëlle Oomen

Daniëlle Oomen
Docent i.o./projectmedewerker
d.oomen@gdnet.nl