* Gerontopsychiatrie

 

Binnen de thuiszorg, verzorgings-en verpleeghuiszorg krijg je als zorgprofessional steeds vaker te maken met cliënten/ bewoners met complex en onbegrepen gedrag. Soms heeft dit gedrag te maken met onderliggende psychische of psychiatrische problematiek. Wil je je verder verdiepen in de verschillende psychiatrische stoornissen? Zoek je naar handvatten hoe om te gaan met mensen die een psychiatrische stoornis hebben en om het mentaal welbevinden van zowel de cliënt/bewoner als zijn naaste te bevorderen? Dan is het leertraject “Gerontopsychiatrie” een prima hulpmiddel om je daarin te ontwikkelen!

Doelgroep:

Dit leertraject is bedoeld voor gediplomeerde verzorgenden niveau 3-IG, verpleegkundigen niveau 4 en medewerkers maatschappelijke zorg werkzaam in de ouderenzorg.

 

Programma

Het programma is gebaseerd op vaak voorkomende gedragingen en psychiatrische functiestoornissen in de ouderenzorg. Om de koppeling van theorie naar praktijk te waarborgen werken we zoveel mogelijk met casuïstiek die vanuit de deelnemers wordt aangereikt.

Het programma bestaat uit vijf lesdagen en is als volgt opgebouwd:

  • Dag 1: Introductie, de ouder wordende mens
  • Dag 2: Stemmingsstoornissen
  • Dag 3: Angststoornissen en psychotische stoornissen
  • Dag 4: Persoonlijkheidsstoornissen
  • Dag 5: De bewoner/cliënt en zijn naasten

Naast deze lesdagen investeer je ongeveer 12 uren voor opdrachten en voorbereiding.

G&D academie

Tijdens de opleiding maak je gebruik van de G&D Academie: een digitale leeromgeving die ondersteunend is aan de trainingen. Tijdens het leertraject werk je  aan diverse praktijkopdrachten. Deze praktijkopdrachten bespreek je met een interne begeleider.

 

Data

In het najaar van 2019 starten we weer met dit leertraject. Data: 25 september, 23 oktober, 6 november, 27 november, 18 december. Inschrijven kan door een mail te sturen naar administratie@gdnet.nl

Locatie

Waalwijk. Burgemeester van der Klokkenlaan 21a

Certificaat

Na het volgen van de training ontvang je een certificaat van Bureau G&D

Kosten

De kosten voor een open inschrijving bedragen € 825,--. Onze leertrajecten worden BTW vrij aangeboden. Voor een incompany leertraject maken wij graag een offerte voor u.

Informatie

Voor meer informatie over de opleiding kunt u terecht bij Annemarie Schrijnemakers, telefoon 06-36011673. U kunt ook mailen: a.schrijnemakers@gdnet.nl

Annemarie Schrijnemakers

Annemarie Schrijnemakers
Trainer/adviseur, verpleegkundige
a.schrijnemakers@gdnet.nl