Eerste diploma zij-instroom voor de zorg via SwitchZ !

Twee diploma's binnen 1,5 jaar.

Op 5 juli jl. zijn de eerste diploma's uitgereikt aan Sven van Eijndhoven. Sven (26 jaar) heeft binnen 1,5 jaar de eindstreep bereikt: het diploma Verzorgende-IG en Begeleider specifieke doelgroepen. Sven is zijn SwitchZ-traject bij Prisma begonnen, vervolgens heeft hij ervaring opgedaan bij zorglocatie Padua van de Wever en hij heeft zijn opleiding afgerond bij de Wever thuis. Dit is een prachtige prestatie en een mooi voorbeeld voor iedereen die een ‘SwitchZ’ wil maken naar een baan in de zorg. Nu Sven klaar is met zijn opleiding kan hij kiezen voor de baan die het beste bij hem past. In zijn geval gaat hij aan de slag bij Thebe in Tilburg, bij het wijkverplegingsteam Korvel.

Aantal opleidingsplaatsen uitgebreid

‘SwitchZ’ is een van de manieren waarmee zorgorganisaties  inspelen op de veranderende en steeds krapper wordende arbeidsmarkt. De studenten hebben al de nodige levenservaring en opleiding, en zijn gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de zorg. Doordat de zorgorganisaties de opleidingskosten voor hun rekening nemen en de studenten vanaf de eerste dag een inkomen hebben, is de overstap voor veel mensen mogelijk.

Meer informatie?
Meer informatie over SwitchZ is te vinden op Switchz.nl

Vergelijkbare leertrajecten van G&D lopen er in Roosendaal bij Stichting Groenhuysen via het project Koerz.

Voor meer informatie over onze zij-instroom leertrajecten in de gehandicaptenzorg kunt u terecht bij Sovak in Breda of bij SDW en S&L zorg in Roosendaal.

Is uw organisatie ook geinteresseerd in een zij-instroom opleiding? Neem dan contact op met Martin Gloudemans: m.gloudemans@gdnet.nl