Succesvol leertraject Omgaan met dementie

Hier hebben we veel aan...!

In 2022 hebben we een leertraject ontwikkeld, speciaal voor woonondersteuners en helpenden, werkzaam in de dementiezorg.

Dit naar aanleiding van een concrete vraag van één van de zorgorganisaties waar we vaak mee samenwerken: “hebben jullie een soort GVP opleiding voor deze doelgroep”?

We hebben onderzocht hoe deze doelgroep graag en goed leert (en hoe niet) en hier een passend antwoord op gevonden.

In dit leertraject wordt veel geoefend met veel voorkomende praktijkvoorbeelden, ervaringen uitgewisseld hoe je kan omgaan met (onbegrepen) gedrag bij mensen met dementie en handvatten gegeven voor de dagelijkse praktijk. Inmiddels hebben ruim 50 woonondersteuners en helpenden (+) dit leertraject doorlopen. Uit evaluaties blijkt dat de deelnemers enorm veel leren over zichzelf, over mensen met dementie en dat ze dagelijks blij zijn met het geleerde!

Op 31 oktober tussen 15.00 en 17.00 willen we jullie graag informeren over dit mooie leertraject voor deze steeds belangrijker wordende doelgroep in de ouderenzorg.

We vragen één van de oud-deelnemers of ze aan willen sluiten bij deze bijeenkomst en uit eigen ervaring het een en ander kan vertellen.

Locatie: Statenlaan 4 in Tilburg.

We gaan hierbij uit van maximaal 20 personen. Indien er veel belangstelling is, plannen we een extra bijeenkomst.

Hoe aanmelden:

Heel eenvoudig: stuur een mail met vermelding 31 oktober naar c.luijckx@gdnet.nl en je bent aangemeld.

Als je wel geïnteresseerd bent maar de datum/tijdstip je niet past en/of de reisafstand te ver is voor dit moment, komen we graag op locatie iets vertellen over dit traject.

Stuur dan even een mailtje zodat we een afspraak kunnen maken.