+ Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) Tilburg

 

De EVV-opleiding

Veranderingen volgen elkaar snel op in de ouderenzorg en dat is momenteel zowel intra- als extramuraal goed merkbaar. Duidelijk is dat in deze complexe, veranderende, zorgwereld de rol van familie, mantelzorg en vrijwilliger steeds belangrijker is geworden. Deze ontwikkelingen hebben allerlei gevolgen voor de rol van de EVV en krijgen daarom de nodige aandacht binnen deze opleiding. In deze opleiding leer je als EVV de wensen/behoeften van cliënten te vertalen naar de zorg, via het zorg(leef)plan (financieel, wet- en regelgeving), voor het dagelijkse leven van de cliënt. Je leert de benodigde vaardigheden om zorg te kunnen coördineren zowel in het eigen team als in samenwerking met andere disciplines.

Doelgroep

Gediplomeerd verzorgenden niveau 3 (of gelijkwaardig opleidingsniveau), of verpleegkundige niveau 4, werkzaam in de praktijk en in staat om de handelingen en werkzaamheden behorende bij het beroep EVV tijdens de opleiding uit te voeren.

 

 

Ik heb interesse

 

 

 

Modules

Onze opleiding is ingericht op basis van het door CZO landelijk vastgestelde beroepsprofiel voor de EVV (2019), waarin de CanMEDS rollen centraal staan.  Binnen iedere module staat een specifieke rol van de EVV centraal. De opbouw van de opleiding is zo gemaakt dat de deelnemer een opbouw in rollen van en functioneren als EVV doormaakt. Het programma omvat 10 lesdagen en 3 intervisiebijeenkomsten, gespreid over 6 tot 8 maanden.

  • Module 1: Methodisch werken ( 3 lesdagen).
  • Module 2: Communiceren en samenwerken (4 lesdagen).
  • Module 3: Kwaliteit en professionaliteit (3 lesdagen). 
  • Intervisie ( 3 bijeenkomsten).

Wijze van leren.

Wij werken vanuit het Waarderend Perspectief en zien de praktijk als de meest krachtige leeromgeving. Je gebruikt voortdurend eigen ervaringen en vraagstukken uit de eigen werksituatie om met en van elkaar te leren. We maken dit concreet door middel van praktijkopdrachten. Hierdoor wordt de lesstof én de vaardigheid in de praktijk (in)geoefend. Tevens werk je tijdens de beroepspraktijk-vorming aan de ontwikkeling van de competenties op de werkplek. Hierover reflecteer je in gesprekken met je werkbegeleider. Daarnaast vindt reflectie plaats in de lesgroep en tijdens intervisie. Op deze wijze wordt het leren en werken zoveel mogelijk met elkaar verbonden. We maken met onze werkwijze zichtbaar welke ontwikkelingen je doormaakt op de werkplek en wat dit betekent voor het welzijn van de cliënt/bewoner. Het ligt voor ons ook voor de hand dat de organisatie-gebonden visie, een specifiek zorg(leef)plan of andere belangrijke items, verweven worden in de opleiding. Juist in het maken van de verbinding tussen de cursist, de werkcontext, de organisatie en de trainer zijn wij sterk.

Portfolio

Tijdens de opleiding werk je met een digitaal portfolio. Met dit portfolio toon je aan wat je hebt gedaan, hoe je dit hebt gedaan en welke ontwikkeling je hebt doorgemaakt.

Diploma

Na het behalen van de examens, 90% aanwezigheid, een voldoende BPV beoordeling en een geaccordeerd portfolio, krijgen de deelnemers een landelijk CZO-diploma en de daarbij behorende speld. 

 

Ik heb interesse

 

 

Opbouw en planning EVV opleiding

De opleiding telt in totaal tien scholingsdagen en drie intervisie-bijeenkomsten van twee uur. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de studiebelasting voor zelfstudie en werken aan opdrachten ook ongeveer tien dagen bedraagt.

De opleiding kan zowel incompany plaatsvinden als op basis van een open inschrijving.

De opleiding open inschrijving  start op 20 maart 2023 in de Statenlaan 4 te Tilburg.

Lesdagen: 
            
Module 1 Methodisch werken     

Dag 1:  Dinsdag 10 april 2023; Dag 2:  Maandag 24 april  2023 ; Dag 3:  Maandag 8 mei 2023

Intervisiebijeenkomst 1: Maandag 17 april 2023

Module 2 Communicatie en samenwerken

Dag 4:   Maandag 5 juni 2023; Dag 5:  Maandag 19 juni 2023

Intervisiebijeenkomst 2: Maandag 3 juli 2023

Dag 6: Maandag 4 september 2023; Dag 7: Maandag 18 september 2023

Intervisiebijeenkomst 3:  Maandag 25 september 2023

Module 3 Kwaliteit en professionaliteit

Dag 8: Maandag 9 oktober 2023 ; Dag 9: Maandag 30 oktober 2023  Dag 10: Maandag 20 november 2023

Uitreiking Diploma: 18 december 2023

Kosten

De kosten voor een open inschrijving: € 1.775,-- inclusief lesmaterialen en diplomakosten per persoon. Onze leertrajecten worden BTW-vrij aangeboden. Voor een incompany leertraject maken wij graag een offerte voor u.

Voor meer informatie over de opleiding en over incompany opleidingen kunt u terecht bij Claudi Luijkx, telefoon 06 - 20613323. U kunt ook mailen: c.luijkx@gdnet.nl.

Als je aangemeld bent bij een van onze opleidingen, kun je hier inloggen om in de digitale leeromgeving aan de slag te gaan : gendacademie

Download hier de flyer van de opleiding.

 

Ik heb interesse

 

Claudi Luijkx

Claudi Luijkx
Coördinator/trainer, verpleegkundige
c.luijkx@gdnet.nl

Anjo Kommeren

Anjo Kommeren
Trainer/adviseur, verpleegkundige
a.kommeren@gdnet.nl

Miranda Westerlaken

Miranda Westerlaken
Trainer/adviseur
m.westerlaken@gdnet.nl