+ Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) Tilburg

 

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

Wil je je als medewerker in de pg-zorg verder bekwamen en specialiseren in de psychogeriatrie? Dan is deze opleiding mogelijk iets voor jou of voor je organisatie! De GVP opleiding wordt zeer enthousiast ontvangen door zowel cursisten, organisaties als cliënt/familie. In deze opleiding wordt een stevige vakinhoudelijke basis gelegd voor de psychogeriatrische zorg, passend bij de huidige ontwikkelingen in de ouderenzorg. Middels een persoonsgerichte visie op de mens met dementie leer je anders en beter te kijken en hier naar te handelen!

Nieuwsgierig geworden? Kijk naar het programma, praktische informatie of stel een vraag via de mail.

Het is ook mogelijk alleen module 1 te volgen.  Voor meer informatie over deze module, klik hier. 

Doelgroep

Gediplomeerd verzorgenden niveau 3 (of gelijkwaardig opleidingsniveau), of verpleegkundige niveau 4 en in staat om de handelingen en werkzaamheden behorende bij de Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie tijdens de opleiding uit te voeren.


Ik heb interesse!

 

Opbouw van de opleiding

Onze opleiding is ingericht op basis van de landelijk vastgestelde opleidingseisen (2019) voor de GVP, waarin de CanMEDS rollen centraal staan. Het programma omvat 15 lesdagen en is als volgt opgebouwd:

  • Module 1: Vakinhoud psychogeriatrie ( 5 lesdagen).
  • Module 2: Methodisch werken ( 3 lesdagen).
  • Module 3: Communiceren en samenwerken (4 lesdagen).
  • Module 4: Kwaliteit en professionaliteit (3 lesdagen).
  • Intervisie ( 4 bijeenkomsten)

Wijze van leren

De psychogeriatrische cliënt/bewoner en zijn naasten vormen, met hun vragen, wensen en behoeften, het middelpunt van de opleiding. Wij werken vanuit het Waarderend Perspectief en zien de praktijk als de meest krachtige leeromgeving. De cursist gebruikt voortdurend eigen ervaringen en vraagstukken uit de eigen werksituatie om met en van elkaar te leren.

Ook betrekken we cliënten en mantelzorgers in het leertraject waardoor er direct gehoord, gevoeld en ervaren wordt wat belangrijk is voor een Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie. We maken met onze werkwijze zichtbaar welke ontwikkelingen cursisten doormaken op de werkplek en wat dit betekent voor het welbevinden van de cliënt/bewoner. Het ligt voor ons ook voor de hand dat de organisatie gebonden visie, een specifiek zorg(leef)plan of andere belangrijke items, verweven worden in de opleiding. Juist in het maken van de verbinding tussen de cursist, de werkcontext, de organisatie en de trainer zijn wij sterk.

Portfolio

De deelnemers werken tijdens de opleiding met een digitaal portfolio. Met dit portfolio tonen de deelnemers aan wat zij hebben gedaan, hoe zij dit hebben gedaan en welke ontwikkeling zij hebben doorgemaakt.

Diploma

Na het behalen van de examens, 90% aanwezigheid en een geaccordeerd portfolio, krijgen de deelnemers een landelijk CZO-diploma en de daarbij behorende speld. 

Ik heb interesse

 

Opbouw en planning

De opleiding telt in totaal 15 scholingsdagen en 4 intervisiebijeenkomsten, gespreid over een periode van 10 - 12 maanden. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat de studiebelasting voor zelfstudie en werken aan opdrachten ook ongeveer 15 dagen bedraagt. De opleiding kan zowel incompany worden gevolgd als op basis van een open inschrijving.

De eerstvolgende open inschrijvingen:

Locatie: Statenlaan 4, Tilburg       

Lestijden: 09:00 – 16:00 uur 

Startbijeenkomst: Dinsdag 4 april 2023 

13.00 - 16.00 uur                 

Module 1 Vakinhoud psychogeriatrie 

Dag 1: dinsdag 11 april 2023, Dag 2: dinsdag   9 mei 2023, Dag 3:  dinsdag 23 mei 2023, Dag 4:  dinsdag 13 juni 2023, Dag 5:  dinsdag 27 juni 2023

Intervisiebijeenkomst 1: dinsdag 11 juli 2023 

Module 2 Methodisch werken 

Dag 6: dinsdag 5 september 2023, Dag 7:  dinsdag 19 september 2023, Dag 8:  dinsdag 3 oktober 2023

Intervisiebijeenkomst 2: dinsdag 24 oktober 2023

Module 3 Communicatie en samenwerken 

Dag 9:   donderdag 16 november 2023, Dag 10: dinsdag 28 november 

Intervisiebijeenkomst 3: dinsdag 12 december 2023 

Dag 11: donderdag 11 januari2024, Dag 12: dinsdag 23 januari 2024 

Intervisiebijeenkomst 4: dinsdag 6 februari 2024 

Module 4 Kwaliteit en professionaliteit 

Dag 13: dinsdag 27 februari 2024, Dag 14: dinsdag 19 maart 2024, Dag 15: dinsdag 9 april 2024, 

Uitreiking Diploma: dinsdag 14 mei 2024 

Terugkomdag: dinsdag 8 oktober 2024

Investering

De kosten voor een open inschrijving: € 2.250,-- inclusief lesmaterialen en CZO diplomakosten per persoon.  Onze leertrajecten worden BTW-vrij aangeboden.
Voor een incompany leertraject maken wij graag een offerte voor u.

Informatie

Voor meer informatie over de opleiding en over incompany opleidingen kunt u terecht bij Claudi Luijkx, telefoon 06-20613323. U kunt ook mailen: c.luijkx@gdnet.nl.

Voor inhoudelijke vragen over de opleiding kunt u mailen naar s.leenders@gdnet.nl.

Als je aangemeld bent bij een van onze opleidingen, kun je hier inloggen om in de digitale leeromgeving aan de slag te gaan : gendacademie

Download hier de flyervan de opleiding.

 

Ik heb interesse

Claudi Luijkx

Claudi Luijkx
Coördinator/trainer, verpleegkundige
c.luijkx@gdnet.nl

Sonja Leenders

Sonja Leenders
docent /adviseur
s.leenders@gdnet.nl

Annemarie Schrijnemakers

Annemarie Schrijnemakers
Trainer/adviseur, verpleegkundige
a.schrijnemakers@gdnet.nl