GVP, Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

 

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)

Wil je je als medewerker in de pg-zorg verder bekwamen en specialiseren in de psychogeriatrie? Dan is deze opleiding mogelijk iets voor jou of voor je organisatie! De GVP opleiding wordt zeer enthousiast ontvangen door zowel cursisten, organisaties als cliënt/familie. In deze opleiding wordt een stevige vakinhoudelijke basis gelegd voor de psychogeriatrische zorg, passend bij de huidige ontwikkelingen in de ouderenzorg. Middels een persoonsgerichte visie op de mens met dementie leer je anders en beter te kijken en hier naar te handelen!

Nieuwsgierig geworden? Kijk naar het programma, praktische informatie of stel een vraag via de mail.

Vrijstellingen

Heb je na 2020 bij G&D één van de CZO opleidingen EVV, GVP, GVGP, GVS of de GVR gevolgd en wil je het diploma van een andere CZO opleiding behalen, dan krijg je vrijstellingen. Je hoeft dan niet meer alle modules van de betreffende opleiding te volgen.  Geef dit aan op het interesseformulier.

Om het betreffende diploma te behalen:

  • volg je module 1 van die opleiding,
  • neem je deel aan twee intervisiebijeenkomsten én
  • je maakt een kwaliteitsvoorstel (m.b.t. psychogeriatrie, gerontopsychiatrie, somatiek of geriatrische revalidatie).

Hoe zit dit met de EVV opleiding (vanaf 2020)?

De inhoud van de EVV opleiding is bij G&D verwerkt in de opleidingen GVP, GVGP, GVS en GVR. Heb je één van deze vakinhoudelijke opleidingen behaald, dan is het dus in principe niet zinvol om de EVV opleiding te volgen.

Heb je vragen? Stuur een mail naar c.luijkx@gdnet.nl

Het is ook mogelijk alleen module 1 te volgen.  Voor meer informatie over deze module, klik hier. 

Doelgroep

Gediplomeerd verzorgenden niveau 3 (of gelijkwaardig opleidingsniveau), of verpleegkundige niveau 4 en in staat om de handelingen en werkzaamheden behorende bij de Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie tijdens de opleiding uit te voeren.


Ik heb interesse!

 

Opbouw van de GVP opleiding

Onze opleiding is ingericht op basis van de landelijk vastgestelde opleidingseisen (2019) voor de GVP, waarin de CanMEDS rollen centraal staan. Het programma omvat 15 lesdagen en is als volgt opgebouwd:

  • Module 1: Vakinhoud psychogeriatrie ( 5 lesdagen).
  • Module 2: Methodisch werken ( 3 lesdagen).
  • Module 3: Communiceren en samenwerken (4 lesdagen).
  • Module 4: Kwaliteit en professionaliteit (3 lesdagen).
  • Intervisie ( 4 bijeenkomsten)

Wijze van leren

De psychogeriatrische cliënt/bewoner en zijn naasten vormen, met hun vragen, wensen en behoeften, het middelpunt van de opleiding. Wij werken vanuit het Waarderend Perspectief en zien de praktijk als de meest krachtige leeromgeving. De cursist gebruikt voortdurend eigen ervaringen en vraagstukken uit de eigen werksituatie om met en van elkaar te leren.

Ook betrekken we cliënten en mantelzorgers in het leertraject waardoor er direct gehoord, gevoeld en ervaren wordt wat belangrijk is voor een Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie. We maken met onze werkwijze zichtbaar welke ontwikkelingen cursisten doormaken op de werkplek en wat dit betekent voor het welbevinden van de cliënt/bewoner. Het ligt voor ons ook voor de hand dat de organisatie gebonden visie, een specifiek zorg(leef)plan of andere belangrijke items, verweven worden in de opleiding. Juist in het maken van de verbinding tussen de cursist, de werkcontext, de organisatie en de trainer zijn wij sterk.

Portfolio

De deelnemers werken tijdens de opleiding met een digitaal portfolio. Met dit portfolio tonen de deelnemers aan wat zij hebben gedaan, hoe zij dit hebben gedaan en welke ontwikkeling zij hebben doorgemaakt.

Diploma

Na het behalen van de examens, 90% aanwezigheid en een geaccordeerd portfolio, krijgen de deelnemers een landelijk CZO-diploma en de daarbij behorende speld. 

Ik heb interesse

 

Opbouw en planning

De GVP-opleiding telt in totaal 15 scholingsdagen en 4 intervisiebijeenkomsten, gespreid over een periode van 10 - 12 maanden. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat de studiebelasting voor zelfstudie en werken aan opdrachten ook ongeveer 15 dagen bedraagt. De GVP-opleiding kan zowel incompany worden gevolgd als op basis van een open inschrijving.

De eerstvolgende open inschrijvingen:

Tilburg
Vrijdag 17 mei 2024 
9.00 - 12.00 uur

Roosendaal
23 mei 2024

Dordrecht
16 Mei 2024

Eindhoven
15 Mei 2024

 

Investering

De kosten voor een open inschrijving: € 2.340,-- inclusief lesmaterialen en CZO diplomakosten per persoon.  Onze leertrajecten worden BTW-vrij aangeboden.
Voor een incompany leertraject maken wij graag een offerte voor u.

Informatie

Voor meer informatie over de opleiding en over incompany opleidingen kunt u terecht bij Claudi Luijkx, telefoon 06-20613323. U kunt ook mailen: c.luijkx@gdnet.nl.

Als je aangemeld bent bij een van onze opleidingen, kun je hier inloggen om in de digitale leeromgeving aan de slag te gaan : gendacademie

Download hier de flyervan de opleiding.

Geef op het interesse-formulier aan (bij opmerkingen) voor welke locatie je interesse hebt.

 

Ik heb interesse

Claudi Luijkx

Claudi Luijkx
Coördinator/trainer, verpleegkundige
c.luijkx@gdnet.nl

Sonja Leenders

Sonja Leenders
Docent /adviseur
s.leenders@gdnet.nl

Annemarie Schrijnemakers

Annemarie Schrijnemakers
Trainer/adviseur, verpleegkundige
a.schrijnemakers@gdnet.nl